Contact

Protecţie împotriva proceselor de îmbătrânire

Vitamina C combate efectul de fotoîmbătrânire. Pielea este primul element cu care intrăm în contact, atunci când întâlnim oameni noi. De la o piele a feţei fără riduri până la mâini tinere, ne dorim să fim plăcuţi de cei din jurul nostru şi să arătăm bine în poze.
Ştiai însă că 80% din îmbătrânirea pielii este produsă de către razele ultraviolete?
Un studiu recent arată că expunerea la soare contribuie cu 80%, la îmbătrânirea pielii. S-a demonstrat că o creştere cu 2 puncte procentuale a gradului de deteriorare a pielii din cauza razelor UV duce la o îmbătrânire a pielii cu 3 ani. Viceversa, s-a arătat că o scădere a gradului de deteriorare a pielii cu 2 puncte procentuale ne face să arătăm mai tineri cu 3 ani.
Radicalii liberi cauzează leziuni asupra ADN-ului aflat în celulă, distrugând membrana celulară şi alterând colagenul. Vitamina C are un efect neutralizant asupra ambelor tipuri de radiaţie UV. Este chiar mai eficientă decât cremele cu protecţie solară, care blochează doar 55% din radicalii liberi produşi de radiaţia UVB sau UVA.
Îmbătrânirea este un proces progresiv aflat în legătură directă cu dezechilibrul moleculelor prooxidante şi cele antioxidante. Prevenţia împotriva efectelor negative ale speciilor reactive de oxygen sau azot (ROS/RNS) se face prin metode alimentare sau farmacologice. Reducerea stresului oxidativ creşte speranţa de viaţă.

Protecţie împotriva proceselor de îmbătrânire

Sănătatea şi frumuseţea
pielii şi a dinţilor

Vitamina C participă la sinteza colagenului. Acest nutrient cheie are un rol major în sinteza colagenului, care este una dintre cele mai importante proteine din corpul nostru. Colagenul asigură elasticitatea şi regenerarea pielii, părului, cartilajelor, oaselor şi încheieturilor.
Vitamina C este aliatul colagenului fiindcă ajută atât la sinteza cantitativă, cât şi la schimbările calitative ale acestuia la nivel molecular.
Când radiaţia ultravioletă ajunge la nivelul pielii, colagenul se află printre substanţele afectate. Degradarea colagenului din piele poate conduce la apariția ridurilor şi chiar la cancer de piele. Cu cât expunerea la soare este mai îndelungată, cu atât creşte temperatura la care este supus colagenul din piele şi, implicit, se ajunge la distrugerea acestuia.
Totuşi, vitamina C contribuie la refacerea colagenului prin diferite căi, cum ar fi peroxidarea lipidelor sau prin stabilizarea procolagenului mRNA. Per total, vitamina C stimulează producţia de colagen din piele.

Sănătatea şi frumuseţea
pielii şi a dinţilor

Suport pentru metabolismul altor
microelemente sau vitamine

Într-un studiu publicat în 2002, s-a constatat ca o doză mai mare de vitaminele C şi E a fost asociată cu o descreştere a riscului maladiei Alzheimer. Teoria este că radicalii liberi sunt implicaţi în această boală iar persoanele supuse riscului se pot proteja prin creşterea dozei de antioxidanţi.
Vitamina C mai este de ajutor şi altor substanţe nutritive, pentru ca acestea să-şi îndeplinească rolul. Astfel, aceasta este necesară la convertirea acidului folic (o vitamina B) în formă sa activă și creşte capacitatea de absorbţie a fierului din alimente care nu sunt de provenienţă animală, cum ar fi stafidele şi spanacul. De asemenea joacă un rol important în depozitarea fierului în maduva oaselor, în splina şi ficat, îmbunătăţind biodisponibilitatea seleniului.

Suport pentru metabolismul altor
microelemente sau vitamine

Formular de contact

[contact-form-7 id="4" title="Formular de contact 1"]