Contact

Când se recomandă Centricor®

Un aport alimentar suficient și o absorbție normală sunt principalele condiții ale asigurării unui nivel optim de vitamina C. Din diverse motive, aceste lucruri nu se întâmplă. Cei mai expuși riscului unui nivel plasmatic scăzut de vitamina C sunt: – fumătorii (cu creșterea, în același timp, a stresului oxidativ) – persoanele cu malabsorbție sau boli cronice (vârstnici, dependenți de alcool sau droguri, bolnavi psihici, diverse tipuri de cancere, dializă cronică) – persoanele ce practică sport zilnic – gravidele.
De asemenea, în perioadele de stres intens şi suprasolicitare, organismul are nevoie de o cantitate suplimentară de vitamina C.

Când se recomandă Centricor®

Deficitul de vitamina C se poate manifesta prin următoarele simptome și semne: oboseală sau senzație de slăbiciune, dureri musculare și articulare, mici vânătăi pe piele (fragilitate vasculară). Alte manifestări pot include: piele uscată, păr despicat, decolorare a gingiilor, sângerare bruscă și neașteptată a gingiilor, sângerări nazale, infecții virale repetate sau scădere în greutate.
Un aport optim de vitamina C contribuie la: – protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și regenerarea formei reduse a vitaminei E, susținând proprietățile antioxidante ale acesteia – creșterea absorbției fierului – funcționarea normală a sistemului imunitar – formarea normală a colagenului necesar vaselor de sânge, sistemului osos, pielii și gingiilor.

Contraindicaţii Centricor®

Consumul excesiv de vitamină C poate provoca diaree, greață și crampe la nivelul stomacului. Pentru adulţi, limita maximă recomandată de vitamina C este de 2000mg/zi.

La persoanele cu o afecțiune numită hemocromatoză, care determină organismul să stocheze prea mult fier, in doze mari, vitamina C potate agrava supraîncărcarea cu fier, iar aceasta poate afecta țesuturile.

Contraindicaţii Centricor®

Unde se găseşte Centricor®

Centricor® 1000 este disponibil în farmacii, în ambalaje originale a câte 20 comprimate.

Unde se găseşte Centricor®

Formular de contact

[contact-form-7 id="4" title="Formular de contact 1"]